Bahan-Bahan:
20 cawan air biasa
15g agar-agar
3 cawan air masak
650 g susu tepung everyday
2 tutup esen vanilla
secubit garam
2 cawan gula
1 keping asam keping(sebagai pengilat)
perisa bergantung kpd kesukaan
Cara:
masakkan agar-agar dengan 20 cawan air sehingga betul2 larut.
satukan kesemua bhan lain didalam satu bekas sprti jug kacau sehingga sebati.
setelah agar2 larut masukkan kesemua bahan yang telah disatukan tadi,kacau sehingga 2 minit kemudian tutup api..tapis kedalam bekas dan sejukkan,sedia dihidang.
Cadangan Hidangan:
hidangan ini dpt memperoleh 25-30 cawan.segera tutupkan api setelah 2 minit untuk mengelakkan susu mendap ke bawah dan tekstur dadih kasar.
Tambahan:selepas keluarkan dadih dari pete sejuk,cube gegarkan dadih,jika dadih anda bergegar di permukaannya SYABAS ANDA TELAH BERJAYA!!!selamat mencuba
Sumber Resipi : Noor Diana Salleh ; Mesra.net
No comments:
Post a Comment